Kičevska 13a, Vračar, Beograd Pon - Pet 12:00-20:00h Sub 09:00-13:00h +381 11 40 36 099 | 00-24h | +381 62 399 888

Davanje injekcije

Pružamo usluge davanja terapija i injekcija u našoj ordinaciji, ali i u kućnim uslovima. Ukoliko niste u mogućnosti da terapiju primate van svog doma, iz bilo kog razloga, naše stručno osoblje – lekar i medicinska sestra, doći će kod vas. Dovoljan je jedan poziv i u najkraćem vremenskom roku naša terenska služba stiže na vašu adresu.

Injekcija predstavlja malu količinu rastvora koji sadrži koncetrisanu količinu leka koji se primenjuje u terapiji. Lek se ubrizgava u organizam pomoću sterilnog medicinskog pribora koji podrazumeva špric i iglu za injekcije.

Pre davanje injekcije, neophodno je da se dezinfikuje mesto uboda. Veoma brzo nakon ubrizgavanja leka u organizam putem injekcije, on počinje da se resorbuje u krvotoku.

Postoje različite vrste injekcija i one se razlikuju po mestu na koje se ubrizgavaju, među kojima su najčešće:

  • Intramuskularne injekcije (u mišić)
  • Intravenozne injekcije (u venu)
  • Subkutane injekcije (pod kožu)

Injekcije su sastavni deo kontrolisanih i stručno propisanih terapija, te je stoga neophodno da ih isključivo daje stručno medicinsko osoblje i to prema jasnom i preciznom uputstvu i nalogu lekara specijaliste.

Cenovnik usluga koje možete dobiti u ordinaciji „Medical Time“ možete pogledati ovde.

Za sve informacije o praksi davanja terapija, kao i zakazivanje kućne posete ili davanje injekcije u ordinaciji, možete nas pozvati telefonom na 011/40 36 099 ili 062/39 98 88 ili nam pisati na [email protected].